Kan ik iedere reis verkopen / overdragen?

Sinds 1990 bestaat de Europese wet pakketreizen. Hierin worden reizigers beschermd en krijgen de mogelijkheid om de door hun geboekte reis te verkopen. Helaas geldt de wet nog niet voor alle soorten reizen. Pakketreizen kunnen naar iemand anders overgedragen worden maar bij individuele vliegtickets is dit niet het geval. Los geboekte accommodaties als vakantiewoningen en hotels zijn veelal wel overdraagbaar.

Een pakketreis:

• bestaat uit een overnachting en minimaal 1 ander onderdeel
  • is bij een reisorganisatie geboekt
  • wordt als een pakket gereserveerd

Het doorverkopen van losse vliegtickets en pakketreizen waarbij met een lijndienst gevlogen wordt is vaak niet mogelijk. Klik hier en lees er alles over.